top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Armeluisspaghetti ofwel spaghetti aglio, olio e peperoncino.

In Italië en trouwens ook in Nederland staat hij bijna overal wel op de kaart bij de Italiaan: spaghetti aglio, olio e peperoncino. In Italië wordt het in de volksmond ook wel armeluisspaghetti genoemd. Het is een makkelijk maar ontzettend lekker recept. Je kunt hem nog lekkerder maken door hem op je bord af te maken met lekker wat Parmigiano, Parmezaanse kaas. Ik heb een soort van tik dat ik altijd groente bij het avondeten wil hebben dus ik doe er vaak een flinke hoeveelheid groente door, meestal broccoli.

Neem per persoon 100 gram gedroogde (volkoren) spaghetti.

• flinke stronk broccoli

• maggiblokje

• olijfolie

• 5 tenen knoflook

• chilivlokken


Snij de broccoli in roosjes en eventueel de roosjes nog een keer door midden zodat ze in “hapklaar” formaat zijn. Ook de steel kun je in stukjes meenemen. Kook deze beetgaar met wat zout. Doe in een vergiet af en zet apart.

Doe flink wat olijfolie in een hapjespan Of koekenpan: en met flink bedoel ik ook flink, een eetlepel of 10 denk ik. Knijp hier de tenen knoflook boven uit. Zet een pan met water op en breng aan de kook, die de pasta erin zodra het water kookt en bereid volgens verpakking.

Zet tegelijkertijd de pan met olie op een laag vuur, de olie mag niet gaan bakken, dit komt de smaak niet ten goede. Als de spaghetti gekookt is dan giet je hem af en voegt hem aan de olie toe, ook de broccoli mag erbij. Verkruimel het maggiblokje over de pasta en schep alles goed door. Je kunt het vuur nu wel iets hoger zetten om alles goed door te warmen. Strooi de pepers erover en als alles goed omgeschept is kun je hem opdienen. Strooi aan tafel eventueel nog wat Parmezaanse kaas erover.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page