top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Auberginerolletjes met fetamousse en munt

Deze auberginerolletjes zijn superlekker als hapje bij de borrel maar ook als (onderdeel) van een voorgerecht. De fetamousse kun je ook los serveren met een lekker stuk brood als voorgerecht.

Je hebt nodig:


2 aubergines 🍆

250 gr. feta of Turkse feta uit blik (zie foto)



2 takjes verse munt 🍃

olijfolie

zout en peper


Was de aubergines en dep ze droog En snijd het kroontje eraf. Snij ze in de lengte in plakken ( iets dunner dan een halve cm).

Laat een grillpan goed heet worden en besprenkel de plakken met een beetje olijfolie. Grill de plakken aan beide zijden mooi bruin. Let op: te weinig olie maakt de plakken kurkdroog, te veel olie is niet lekker. Laat de plakken naast elkaar op een bord afkoelen en bestrooi met wat peper en zout.

Doe de feta in een kom en doe er peper en zout bij en wat olijfolie. Neem geen olijfolie met een hele sterke smaak want dat is voor dit gerecht niet lekker. Meng met een staafmixer alles door elkaar, het moet een smeuïge mousse worden die goed smeerbaar is. Dus eventueel olijfolie toevoegen als hij nog te stijf is. Hak een paar muntblaadjes fijn en meng door de feta. Besmeer de aubergineplakken met een dun laagje mousse en rol ze op. Steek ze vast met een cocktailprikker. Als je meer van een pittig hapje houdt dan kun je er wat gemalen, gedroogde chilipeper door doen.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page