top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Bamiesoep met wantan en pakchoi


Iedereen kent en eet tegenwoordig bamiesoep. Ik eet zelf al meer dan 30 jaar bamiesoep van het merk Nissin omdat ik deze echt het lekkerst vind en ze in een flink aantal smaken verkrijgbaar zijn. Ik haal ze altijd bij de toko maar AH heeft ze sinds een tijdje ook in het assortiment. Nu kun je de bamiesoep bereiden zoals op de verpakking staat maar dat is meer een tussendoortje, wil

je er een maaltijdsoep van maken dan moet je hem wat opleuken. Ik doe dat meestal met pak choi en andere Chinese groentes maar je kunt er ook gehaktballetjes door doen of garnalen. Hieronder mijn recept maar je kunt hem op alle manieren aan je eigen smaak en wensen aanpassen.


Voor 4 personen:


• 3 pakjes Nissin bamiesoep

• 2 tenen knoflook ( fijn gehakt)

• 1 ui ( in stukken gesneden)

• 6-8 struikjes Shanghai pak choi

• groot blik mais

• evt grote handvol diepvries erwtjes

• 12 wan tan (diepvries toko)

Snij de pak choi in stukjes en doe de stukjes stengels apart in een vergiet en de in stukken gesneden bladeren in een ander vergiet. Spoel goed af en laat uitlekken.

Haal de bamie uit de pakjes en breek boven een pan met kokend water. Kook de bamie een paar minuten en gooi dan in een vergiet, spoel af met koud water. Giet de mais af. Kook de bevroren wantan even een paar minuten in water en giet dan af. Zet weg op een bord.

Fruit de gesneden ui (niet snipperen maar in grove stukken) met de gehakte knoflook aan in wat zonnebloemolie. Voeg eerst de pak choi stengels toe en laat even meebakken, nu de bladeren erbij en kort roerbakken. Haal uit de pan en doe in een kom.

Doe nu kokend water in een wok en voeg de bamie, mais en wantan toe. Voeg de bouillon uit de verpakkingen toe en roer alles even een keer door. Als de soep goed heet is doe je de groenten erbij en schept deze erdoor. Meteen opdienen. Lekker met sambal en eventueel met gebakken uitjes en een gekookt ei in plakjes (China meets Indonesië).



16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page