top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Beef chow fun

Hier mag je me dus ‘s nachts voor wakker maken! Heerlijke brede rijstnoedels met biefstuk, roergebakken met soyasaus, knoflook, gember, taugé en lente ui.

Zo ontzettend lekker! Het is een Kantonees gerecht wat geserveerd wordt in Dim Sum restaurants. Hieronder geef ik je het recept.


400 gr biefstuk

375 gr ricesticks /rijst noodles mt XL

Donkere soyasaus 2 eetlepels

Lichte soya saus 3 eetlepels

Sesamolie

Stukje gember

2 tenen knoflook

Zonnebloem- of arachideolie

Shaoshing rijstwijn 1 eetlepel

Taugé ongeveer 150 gram

Maiszetmeel 1 theelepel

Baking soda 1/4 theelepel

Bosje lente-ui


Snijdt de biefstuk aan hele dunne plakjes. Doe in een bakje de baking soda, mais zetmeel, 1 eetlepel lichte soyasaus en 1 eetlepel olie en voeg de biefstuk toe. Meng goed door elkaar. Eventueel met je handen zodat alles goed door het vlees gemengd is. Zet nu zeker een half uur tot een uur weg zodat het vlees lekker mals kan worden.


Was in de tussentijd de taugé, snijd de lente-ui aan stukjes en spoel af.

Hak de knoflook heel fijn en doe hetzelfde met de gember.

Meng een halve eetlepel sesamolie met 2 eetlepels lichte soyasaus, 2 eetlepels donkere soyasaus en een eetlepel rijstwijn.

Doe nu de rijst noodles in een bak kokendheet water en laat het hier een minuut of 6 in zitten (of zolang de verpakking aangeeft). Giet daarna af en spoel meteen met koud water af. Doe terug in de bak en doe er ongeveer twee eetlepels olie bij en meng deze goed door. Dit voorkomt dat je straks een grote klont noodles hebt.

Nu zet je een wok op het vuur: deze laat je gloeiend heet worden en dan laat je er via de wanden wat olie in lopen. Wals de olie even rond in de pan en bak nu de bief snel rondom bruin. Haal de bief uit de pan en zet apart.

Doe weer een beetje olie in de pan en wok de fijngesneden knoflook en gember samen met de lente-ui. Voeg dan de taugé toe en roerbak even mee. Haal uit de wok en zet apart. Nu doe je de noodles in de wok en voeg je het soya mengsel toe, roer dit snel door de noodles zodat alle noodles dezelfde lichtbruine kleur hebben. Nu voeg je de taugé weer toe en schep je erdoor en als laatste gast de biefstuk er weer bij. Goed doorscheppen en dan opdienen.





21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page