top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Conchiglioni giganti ripieni

Deze grote pastasoort leent zich goed om te vullen. Je kunt natuurlijk ook cannelloni nemen of een andere pastavorm die goed te vullen is. Voor de vulling kun je een ragù maken maar ik vulde ze met spinazie en ricotta. Je gebruikt hiervoor verse spinazie je even blancheert en daarna heel goed uit laat lekken in een vergiet. Ik sta elke keer weer verbaasd hoe ontzettend veel water eruit komt. Zowel de spinazie als de ricotta heeft geen heel uitgesproken smaak dus je zult er wel het een en ander door moeten doen om de boel op smaak te krijgen. Flink wat Parmezaanse kaas, knoflook en peper en zout dus. Let’s go!


• 2 bakjes ricotta (500 gr)

• verse spinazie (ongeveer een kilo)

• 5 tenen knoflook

• Parmezaanse kaas (125 gram)

• 2 grote potten pastasaus of een grote fles sugo

• 1 zak pasta


Blancheer de spinazie en laat in een vergiet uitlekken, schep een paar keer om zodat al het water weg kan lopen maar ook om de spinazie zo snel mogelijk af te laten koelen. Als je de spinazie door de ricotta doet moet hij bijna helemaal afgekoeld zijn.

Doe in een grote bak of kom de ricotta en knijp er de tenen knoflook boven uit. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en schep alles door elkaar. Voeg ongeveer een theelepel zout toe en peper naar smaak. Als de spinazie is afgekoeld dan snij je de blaadjes op een snijplank in kleinere stukken. Spreid de spinazie gewoon uit over de hele snijplank en snij er een paar keer met een scherp mes doorheen.

Nu kun je de spinazie door het ricottamengsel

scheppen. Meng goed.

Neem nu een voor een de pasta in je hand en schep met een lepel de vulling erin. Zorg ervoor dat de pasta helemaal gevuld is.

Doe in een ovenschaal een goede laag pastasaus ( je kunt elke smaak nemen die je lekker vindt, je kan zelf ragù alla bolognese nemen of zelf gehakt rulbakken en door de pastasaus doen.) Let op dat de pasta in voldoende saus ligt want hij heeft vocht nodig om te garen! Let op: op mijn foto zie je dus te weinig pastasaus want je kunt de pasta nog zien.

Over de pasta giet je ook weer een flinke hoeveelheid saus zodat de pasta aan alle kanten bedekt is met saus. Nu kun je nog wat extra kaas erover heen raspen en dan kan hij in de oven: 170 graden hetelucht voor ongeveer 50 minuten.



12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page