top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Gegrilde, gemarineerde aubergines

Een gerecht bomvol met smaak: pittig, zuur en zout Misschien komt dit gerecht wel beter tot z’n recht in de zomer als je lekker buiten kunt zitten met een glaasje wijn erbij maar ik hou zo van aubergines dat ik dit ook gewoon in de winter eet. Je kunt deze aubergines als bijgerecht eten bij een lekkere pasta, als voorgerecht maar ook als onderdeel van een buffet gebruiken en als je een wat lichtere maaltijd wilt dan eet je het als hoofdgerecht met een stuk knapperig wit brood met roomboter. Verder kun je het natuurlijk zo pittig maken als je zelf lekker vindt, niet alleen door te kiezen voor grote rode pepers in plaats van die kleintjes (die kleintjes zijn een heel

stuk scherper) maar ook door ze bijvoorbeeld helemaal weg te laten want er blijft genoeg smaak over!


Wat heb je nodig?

• 600 gram aubergines in plakken van 5 mm dik

• 175 ml olijfolie

• 1 verse rode chilipeper, aan dunne ringetjes (eventueel ontpit als je minder pittig wilt)

• 3 tenen knoflook, fijngehakt

• 1 flinke eetlepel kappertjes

• 10 verse muntblaadjes, fijngehakt

• zout en peper


Snij de aubergines aan plakken en bestrijk ze aan beide zijdes met olijfolie (niet te zuinig anders worden de plakken heel droog en je wilt lekkere sappige aubergines hebben) verhit een koekenpan en leg daar de plakjes in. Bak aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn. Weetje: aubergines worden ook wel dolappels genoemd omdat ze giftig zijn als je ze rauw eet.


Rangschik de gebakken aubergines op een schaal.

Meng de chilipeper met de kappertjes, munt, knoflook en zout en peper en olijfolie. Laat de smaken een kwartiertje door de olie trekken en verdeel dan over de aubergines. Laat zeker een uur marineren op een koele plaats.

Variatie: Als je van feta houdt zou je er een stuk feta overheen kunnen verkruimelen.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page