top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Gnocchi di patate

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2020

Ofwel aardappelgnocchi, die kun je natuurlijk kant en klaar kopen maar zelfgemaakt zijn ze zoveel lekkerder en het is echt niet moeilijk om te maken.





• 1 kg aardappelen

• 1 ei

• 300 gram bloem

• een beetje zout


Schil en kook de aardappels gaar. Giet ze af en knijp ze met een aardappelpers uit ( niet stampen want ze moeten luchtig blijven).

Laat de geperste aardappels helemaal afkoelen en strooi er wat zout overheen 🧂

Breek het ei boven de aardappels en strooi de bloem erover heen. Kneed alles goed door elkaar tot je een soepel deeg hebt. Let op: het deeg mag niet plakkerig zijn, in dat geval moet je nog een beetje bloem toevoegen.

Zodra je een goede deegbal kunt vormen deel je het op in 4 stukken en vormt er lange rollen van ter dikte van een euro munt. Deze hak je in stukjes en rol je langs een vork om een mooi reliëf te krijgen. Nu leg je de gnocchi in de bloem zodat ze niet aan elkaar plakken.

Zet een pan met ruim kokend water op en doe daar de gnocchi in, zodra ze boven komen drijven zijn ze gaar ( kwestie van een paar minuten).

Hierna kun je ze met een lekker saus meteen opdienen ( bestrooi met Parmezaanse kaas). Ik deed ze in een over schaal met wat pastasaus en stukken gorgonzola en Parmezaanse kaas. Daarna nog 20 minuten op 200 graden in de oven.

Ook heerlijk is de klassieke combinatie met een boter-salie saus.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page