top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Kokos chia pudding

Ik ben een huge kokosliefhebber dus dit ontbijt vind ik heerlijk. Ik ben sowieso niet zo van het brood, ja een stokbroodje maar dat kun je natuurlijk ook niet elke dag doen.

Dit is een heel snel, makkelijk en gezond ontbijt.

Wat heb je nodig?


1 blik kokosmelk (of als je het minder vet wilt: 200 ml kokosmelk en 200 ml amandelmelk)

1 theelepel vanille extract

2 rijpe bananen

50 gram chiazaad

halve tot een hele theelepel kaneel (naar wens)

geraspte kokos of kokosvlokken om te garneren

2 eetlepels Maple syrup

een snufje zeezout


Doe de kokosmelk (en de amandelmelk) in een kom. Doe de zout, Maple syrup, kaneel en vanille erbij en meng goed met een garde.

Voeg de chiazaadjes toe en roer heel goed door. Maak je geen zorgen, het lijkt alsof je veel te weinig chia hebt ten opzichte van de vloeistof maar dit komt helemaal goed. Zet in de koelkast en roer na een kwartier nog eens heel goed door. Daarna moet het minstens 3 uur in de koelkast staan en zwellen de zaadjes helemaal op. Ik die dit dus ’s avonds zodat het de volgende ochtend klaar is. Je moet de kom wel goed afdekken. Prak 1 banaan fijn en meng door de pudding, de andere banaan doe je er in plakjes bovenop. Garneer met kokosrasp of kokosvlokken en eventueel ongezouten noten zoals amandelen.

.

Je kunt er 4 porties uithalen en als je de banaan er nog niet doorheen doet dan kun je de pudding gerust drie dagen in de koelkast bewaren, mits goed afgedekt.


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


Post: Blog2_Post
bottom of page