top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Nuomici: een Chinese, zoete lekkernij met kokos en pinda’s

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2020

Nuomici, toen ik een jaar of 15 was leerde ik deze via Chinese vrienden kennen en was meteen verkocht. Nou ben ik sowieso al dol op kokos maar in combinatie met het rijstedeeg en de pinda’s....... heerlijk!

Het is wel even een werkje om ze te maken maar het loont zeker! Als je geen zin hebt om zelf al dat werk te doen dan kun je ze ook kopen op de zeedijk in Amsterdam. Tegenover bakker Hoi Tin zit een winkeltje dat niet alleen verse dumplings verkoopt maar ook de Nuomici.


Hoe maak je ze?


Voor de vulling hak je 100 gram ongezouten pinda’s fijn. Hierdoorheen meng je 3 eetlepels kristalsuiker, 50 gram gedroogde kokosrasp en 20 gram gesmolten kokosolie.

Zet apart.


Nu gaan we het deeg maken:


100 gr maiszetmeel

120 gr glutineuze rijstmeel

50 gr poedersuiker

20 gr kokosolie

100 gr melk

100 gr gecondenseerde kokosmelk


Voor de buitenkant: ongeveer 100 gram gedroogde kokosrasp.



Meng de melk en gecondenseerde melk goed door elkaar en voeg vervolgens de droge ingrediënten een voor een toe. De kokosolie kun je het beste even in de magnetron of in een pannetje op

het vuur laten smelten. Als je alles goed door elkaar gemengd hebt (geen klonten) dan doe je het mengsel op een bord met een beetje opstaande rand en zet het in een stoommandje. Stoom 15 minuten. Het moet een stevig deeg worden. Laat afkoelen met deksel op het stoommandje. mals het deeg is afgekoeld pak je elke keer een hoeveelheid van een half ei ( die handschoenen aan want het plakt) en drukt deze in je hand plat. Nu schep je er een beetje pindavulling op en ”knijpt” de randen aan elkaar en dan druk je hem met je handen een beetje in de vorm van een balletje. Rol het door de gedroogde kokos en eet ze als ze helemaal zijn afgekoeld.





29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page