top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Ont-ze-ttend lekkere chocoladetaart

Mississippi mudpie

Oké ik ben zelf dus helemaal niet van de chocola maar dit moet wel een van de allerlekkerste chocoladetaarten zijn die ik ooit heb gegeten. Misschien omdat hij met pure chocola gemaakt wordt dat ik hem wel lekker vind, ik weet het niet. Hij is echt ongelofelijk machtig dus je haalt best aardig wat stukjes uit zo’n taart. Maar dat laat ik aan jullie over!

Let even op bij het bakken dat als je hem uit de oven haalt, je zou kunnen denken dat hij nog niet goed is want de vulling blijft een beetje bewegen. Zodra hij afkoelt, zakt de vulling wat in en wordt hij wat dichter qua substantie. Er gaat nog een flinke laag slagroom over heen dus als hij er niet perfect uitziet aan de bovenkant is dat geen enkel probleem, dat verdoezel je met de slagroom.

Ingrediënten voor de bodem:

250 gram bloem 2 eetlepels cacao140 gram roomboter3 eetlepels witte basterdsuiker 2 eetlepels koud water

Ingrediënten voor de vulling:

175 gram roomboter250 gram bruine basterdsuiker 4 eieren, losgeklopt150 gram pure chocolade300 ml room3 eetlepels cacao

Versiering:

425 ml slagroom1 zakje slagroomverstevigerChocoladekrullen of vlokken

Zeef voor het taartdeeg de bloem en de cacao in een kom. Voeg de boter in klontjes toe en wrijf hem met je vingertoppen door de bloem tot het op broodkruim lijkt. Meng de suiker erdoor en het water tot een zacht deeg ontstaat. Wikkel het deeg in plastic folie en leg 15 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht). Rol het deeg uit en bekleed een vorm van 23 cm doorsnede ermee. Leg bakpapier en dan bakbonen (of gedroogde erwten/bruine bonen) in de vorm en bak 15 minuten. Haal dan het papier en de bonen eruit en bak nog eens 10 minuten.

Klop voor de vulling de boter en suiker in een kom en voeg geleidelijk de eieren toe en de cacao. Smelt de chocolade au bain mairie en roer deze met de room door het mengsel.

Verlaag de temperatuur van de oven tot 160 graden en bak de taart 55 minuten. Laat de taart volledig afkoelen (de vulling zakt dus wat in, don’t worry).

Klop de slagroom met wat suiker (naar wens) en de slagroomversteviger. Hierdoor ziet je taart er na een halve dag ook nog steeds mooi uit. Garneer met zelf gemaakt chocoladekrullen of vlokken.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page