top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Perkedel kentang

Perkedel kentang zijn een soort aardappelkoekjes. Er is ook een andere versie, namelijk perkedel kentang daging, waarin naast de aardappels ook gehakt gaat.

Maar goed deze zijn dus zonder gehakt.

Ze zijn eigenlijk vrij eenvoudig om te maken en kunnen zowel bij het avondeten gegeten worden maar ook als snack met wat pittige (Chili)saus.


Voor 15 stuks gebruikte ik de volgende hoeveelheden:

* 1 kg aardappelen

* 2 eieren losgeklopt

* 5 tenen knoflook, fijn gesneden

* theelepel nootmuskaat

* bosui

* 2 sjalotten, fijngesneden


Schil de aardappelen en snijdt ze in blokjes (ongeveer 2 x 2 cm). Was de blokjes goed af met water en dep ze dan droog. Bestrooi met wat zout.

Verhit olie in een pan en bak de aardappelblokjes hierin goudbruin. Niet té lang doorbakken want dan worden ze te hard om goed te kunnen prakken.

Laat de aardappels in een vergiet uitlekken.

Doe in een pan een beetje olie en bak hierin de sjalotten en knoflook tot ze een beetje bruin zijn.

Doe nu de knoflook/sjalot en de aardappels in een bak en stamp ze fijn met een stamper.

Snij een stengeltje bosui aan fijne ringetjes, spoel af en doe door de aardappel. Hetzelfde doe je met een rode peper (optioneel, je kan de peper ook weglaten). Voeg zout en peper naar smaak toe en de nootmuskaat.

Meng alles goed door elkaar en maak balletjes ter grootte van een golfbal. Druk ze daarna een beetje platter zodat je schijfjes hebt. Haal ze nu door het geklopte ei en laat ze in de olie glijden (waar je net de aardappels ook in hebt gebakken). Bak ze aan beide zijdes mooi bruin.


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page