top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Pompoensoep met kokosmelk

wat is er in de winter lekkerder dan een warme, kruidige maaltijd? Deze pompoensoep kun je zo pittig maken als je zelf maar wilt en als je lekker veel maakt dan vries je een aantal porties in voor een momentje dat je weinig tijd of zint hebt om te koken. wat heb je nodig?


1 pompoen ( ik gebruikte Hokkaido)

knoflook

uien

pot geroosterd paprika

groentebouillon

kokosmelk

chilivlokken


snij de pompoen doormidden en haal de draden en pitten eruit. Snij de pompoen in stukken en leg ze op een bakplaat (Schil kan je er gewoon aan laten zitten, deze is eetbaar en wordt lekker zacht in de oven). Snij een ui in stukken en verdeel over de pompoen evenals een paar tenen knoflook (mag best royaal, ik gebruik een hele bol). Besprenkel met olijfolie en zet in een oven op 180 graden. Laat ongeveer een half uur bakken, prik even met een vork in de pompoen om te kijken of hij gaar is.



Doe in een pan een paar bouillontabletten en een liter of 1,5 water. Laat de paprika uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de bouillon. Voeg de pompoen, ui en knoflook toe en pureer met een staafmixer alles tot een gladde soep. Als laatste naar wens chilivlokken (uit de molen) toevoegen en ongeveer 150 ml kokosmelt. Goed doorroeren en doorwarmen. Evt nog wat gehakte koriander erover strooien voor het opdienen.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page