top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Quick and easy: Indische macaronischotel uit de oven

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2020


Als je de hele week van hot naar her gerend hebt of op kantoor hebt gezeten dan wil je op vrijdagavond maar één ding: relaxen! Dus heb ik een mega gemakkelijk recept voor je wat de meeste mensen lekker vinden (ook kinderen).


We gaan snel beginnen dan kun je ook sneller de beentjes omhoog 😉


Wat heb je nodig?


250 gram macaroni

5 eieren

375 ml melk

halve theelepel nootmuskaat

125 gram spekreepjes

125 gram hamreepjes

200 gram geraspte belegen kaas

50 gram gesmolten boter

paneermeel

sambal voor erbij


Zet de oven vast aan op 200 graden (hetelucht). Kook de macaroni (eventueel met een bouillonblokje). Let op dat je hem al dente kookt, dus echt niet te gaar want daar wordt je ovenschotel niet lekkerder van. Giet de macaroni af en spoel meteen met koud water zodat de pasta niet doorgaart. Bak de spekreepjes even een beetje aan in ee bakpan (zonder boter) En laat in een vergiet uitlekken.

Klop in een kom de eieren met de melk, zout en peper en nootmuskaat los.

Doe de macaroni, geraspte kaas, spek en ham en de gesmolten boter door het eiermengsel en meng goed door elkaar. Vet een ovenschaal in en giet het macaronimengsel erin. Bestrooi met paneermeel en eventueel leg je het en der een klontje boter er bovenop.

Nu kan je hem in de oven schuiven. Na ongeveer drie kwartier is hij klaar. Serveer met lekker pittige sambal, selamat makan.


PS. Ik kreeg de vraag wat er Indisch aan deze schotel is, het antwoord is dat ik het niet weet. Echter vraag een willekeurige Indische familie hier in Nederland en iedereen kent het gerecht. Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat in de tijd dat er veel Indische mensen naar Nederland kwamen, veel ingrediënten hier nog niet verkrijgbaar waren en ze het dus moesten doen met dat wat er voorhanden was.


65 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


maritstastykitchen
maritstastykitchen
Mar 14, 2020

Wat leuk om te horen! En inderdaad ook zonder sambal smaakt hij prima! Bedankt voor je reactie 😃

Like

Esther Van Dijnen-Vd Einden
Esther Van Dijnen-Vd Einden
Mar 14, 2020

Zojuist gegeten. De sambal hebben we achterwege gelaten omdat ik die niet had en de kinderen vinden dat te pittig. Mijn dochter vond het met wat Chilisaus super lekker, maar zonder iets extra's erbij is ook lekker!

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page