top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Roergebakken pakchoy

ik hou zo ontzettend van deze groente op deze manier klaargemaakt. Zó simpel maar zó ontzettend lekker. Geef mij een bord witte rijst met pakchoy en mij hoor je niet meer. Lijkt overdreven maar probeer het zelf maar eens uit.

• paar stronken pak choi (baby-, Shanghai of gewone pakchoi)

• oestersaus (ik heb van Lee kum kee)

• half kopje water

• 5 tenen knoflook, fijngehakt (niet uit de knoflookpers want dat brand snel aan!)

• maggiblokje


Snijdt de pakchoi aan grote stukken (als je een kleine soort pakchoi hebt dan snij je alleen het kontje eraf). Als je de grote pakchoi hebt dan houd je de bladeren apart van de stronk. Spoel de groente af onder koud water.

Doe in een wok of grote hapjespan wat zonnebloemolie of arachideolie en verwarm deze. Voeg de fijngehakte knoflook toe en roerbak deze even. Doe nu de groente erbij en roerbak een minuut of drie. In geval van de grote pakchoi doe je eerst de stengels er drie minuten in en dan de bladeren nog een minuut of twee.

Nu kun je de oestersaus erbij doen. Ongeveer een flinke eetlepel. Roerbak even en verkruimel meteen daarna een maggiblokje over de groente en daarna voeg je een half kopje water toe. Schep alles een keer goed door en laat op hoog vuur een kleine minuut goed warm worden. Serveer met witte rijst.

Als je de saus gebonden wilt hebben dan doe je naast het water dat je toevoegt nog een beetje water met cornstarch/maiszetmeel erbij, even in laten koken en je hebt een dikkere saus.


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page