top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermaritstastykitchen

Sambal goreng buncis

Hieronder mijn recept van sambal goreng boontjes. Ik doe er nooit garnaaltjes in want niet iedereen bij ons thuis houdt van garnalen. Jammer voor degenen die er wel van houden maar soms moet je nu eenmaal concessies doen.

Wat heb je nodig? 4-6 personen


500 gr sperziebonen

2 tomaten, aan blokjes gesneden

100 ml cocosmelk

1 ui

3 tenen knoflook, fijngehakt

1 ui, fijngesneden

3 salamblaadjes (Indische laurier)

3 stukjes verse laos (galanga)

8 petehbonen

1 theelepel trassi bakar (ik gebruik poeder)

1 theelepel suiker

2 lombok (chilipepers) aan dunne ringetjes gesneden

300 gr maiskorrels uit blik

Evt garnaaltjes 150 gram


Snijdt de sperziebonen aan kleine stukjes van ongeveer een halve cm lang.

Fruit de uien en knoflook in wat zonnebloemolie. Voeg nu de salamblaadjes toe en laat deze even meebakken. Een minuutje ofzo.

Voeg nu de laos, pepers en trassi toe en roer alles even goed door. Als het te droog is dan voeg je een klein beetje olie toe. Laat even een beetje bakken en doe dan de petehbonen erbij. Je mag de petehbonen heel laten maar je mag ze ook even wat fijner snijden, het is maar wat je zelf het lekkerst vindt.

Nu voeg je de tomaten stukjes toe, en direct daarna een scheut water ( een half koffie kopje ongeveer.) Roer alles even een keer goed door.

Voeg nu de boontjes toe en nog een half kopje water. Laat een minuut of drie/vier sudderen en laat ondertussen de mais even in een vergiet uitlekken (ik spoel de mais altijd even onder de kraan af maar dat zal wel een tik van mij zijn).

Nu kun je de mais bij de boontjes doen en een theelepel suiker erbij. Ook de cocosmelk mag er bij. Roer alles door en laat een minuut of tien op een laag pitje sudderen zodat de smaken goed op elkaar in trekken. Je kunt er op het laatst ook nog een pakje Hollandse garnaaltjes bij door doen.





19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page